Ga terug

Mark – Projectleider duurzaamheid

“Wat mij betreft is techniek de toekomst”

Mark Uittenbogaard werkt al zestien jaar bij Kromwijk Elektro. Ooit kwam hij als jong jochie binnen als hulpmonteur en nu heeft hij de leiding over alle projecten die met duurzaamheid te maken hebben. En dat is een veelzijdige taak!

Duurzaamheid

“Mijn functie als projectleider duurzaamheid is heel divers. Ik ben veel bezig met ConnectNed: een bedrijf dat vorig jaar gestart is als onderdeel van Kromwijk Elektro. Het houdt zich bezig met elektrische laadpalen en alle softwarematige voorzieningen daaromheen. We hebben een actieve expertgroep die alle ontwikkelingen en verbeteringen rondom dit thema toetst en doorvoert en het is leuk om daar deel van uit te maken. Naast ConnectNed begeleid ik ook de installaties van zonnepanelen en breng ik advies uit over duurzaamheidsoplossingen voor gebouwen. Van de verkoop tot aan de uitwerking en het begeleiden van de uitvoering, ik schuif overal aan.”

Complexe installaties

“Inmiddels werk ik alweer zestien jaar bij Kromwijk Elektro. Ik ben gelijk vanuit school begonnen als hulpmonteur en door de jaren heen uitgegroeid tot projectleider. De doorgroeimogelijkheden zijn wel heel typerend voor Kromwijk, want ik zie het bij heel veel collega’s gebeuren. Het leukste aan mijn functie is dat ik alleen maar bezig ben met de nieuwste technieken. Ik loop eigenlijk altijd een beetje vooruit op de rest. Voor mij gaat het over veel meer dan alleen een stopcontact; het zijn zeer complexe installaties waar ik mee bezig ben en ik kom overal. Van particuliere woningen tot aan bedrijfspanden en alles daartussenin.” 

Open cultuur

“De cultuur bij Kromwijk is goed in evenwicht. Ik heb kritische collega’s die niet bang zijn om verbeterpunten aan te dragen en ik heb collega’s waar je zo onderhand echt bevriend mee bent geraakt. Dat is juist goed, want het houdt elkaar in balans. De cultuur is verder zeer open, waarbij je grappen kunt maken en elkaar de waarheid kunt zeggen. De sfeer is daarnaast goed; we hebben een leuk team en ik vind het ook heel belangrijk dat de teamspirit hoog wordt gehouden. Daarom ben ik ook betrokken bij de organisatie van bedrijfsuitjes. Dit zijn de leuke dingen waardoor je als groep bij elkaar blijft. Dat is af en toe nog best een lastige opgave, omdat je echt binnen en buiten hebt. Het komt wel eens voor dat je elkaar weken niet ziet. Dan is het natuurlijk heel belangrijk om af en toe met elkaar op pad te gaan, want dit versterkt de banden en voorkomt de ‘eilandjes’.

Ontwikkelingen omarmen

“Mijn toekomst bij Kromwijk ligt wat mij betreft helemaal open. Ik heb geen plan voor morgen, maar als het in mijn vermogen ligt pak ik de kansen op en bijt ik me erin vast. De branche is natuurlijk continu in ontwikkeling en het past goed bij mij om die ontwikkelingen te omarmen en uit te vogelen hoe we ze het beste toe kunnen passen.”

Kansen

“Wat mij betreft is techniek de toekomst, dus ik denk dat je als jonge jongen of meid heel veel perspectief hebt in deze branche. Ook bij Kromwijk trouwens, want ik ben begonnen als hulpmonteur en heb mezelf enorm kunnen ontwikkelingen. Je krijgt veel kansen en als je je ergens in wilt specialiseren wordt er meteen een plan bedacht om dat voor elkaar te krijgen. Buiten dat hebben we een heel leuk team dat goed met elkaar samenwerkt, waardoor ik zeker weet dat we alle toekomstige uitdagingen samen aankunnen.”

Lees ook
deze verhalen:

Project afbeelding

“Je bent in dit vak ook nooit uitgeleerd: ik ontdek elke dag weer nieuwe dingen”

Lees meer
Project afbeelding

“De dingen zijn hier gewoon goed geregeld”

Lees meer
Project afbeelding

“Bij Kromwijk Elektro krijg je ongelofelijk veel kansen”

Lees meer