Ga terug

Julian – Servicemonteur

“Binnen het vak elektrotechniek kun je alle kanten op, maar je moet niet te beroerd zijn om de handen uit de mouwen te steken”

Julian Kamsteeg werkt alweer vijf jaar als servicemonteur bij Kromwijk Elektro. Storingen oplossen is zijn belangrijkste taak. Hoewel hij veel alleen onderweg is, heeft hij een hechte club om zich heen. En het leukste aan de functie? “Dat is de vrijheid!”

Afwisselend werk

“Voor ik vijf jaar geleden bij Kromwijk terechtkwam, werkte ik acht jaar bij een andere installateur als monteur. Het leek me leuk om de servicetak in te gaan, omdat het contact met klanten me aansprak. Het bevalt heel goed. Het is leuk, afwisselend werk met veel verschillende klanten en veel vrijheid. In grote lijnen kan ik mijn eigen tijd indelen; ik ben dus ook veel in mijn eentje op pad. Aan de ene kant is dat jammer, maar andere kant is het ook wel lekker. Gelukkig bel ik veel met mijn collega’s. Soms om informatie op te vragen bij een collega die de installatie gemaakt heeft, en soms om gewoon even te weten hoe het met ze gaat. We hebben daarnaast één keer per maand de Toolboxvergadering: informatief én gezellig. En daarnaast hebben we onofficieel iedere vrijdagmiddag een borrel. Je hoeft niet te komen, maar het is wel gezellig en zo blijf je toch in contact met de rest van het team.”

Direct resultaat

“Het fijne aan mijn werk is dat ik mijn klanten direct kan helpen: je ziet dus gelijk resultaat. Ik kom op allerlei plekken, maar wel vooral in de bedrijfsmatige hoek: veel kaasfabrieken en distributiecentra en heel af en toe bij de mensen thuis. De installaties veranderen heel erg. De komst van zonnepanelen en laadpalen heeft veel impact; hierbij is het heel gebruikelijk om storingen op afstand te detecteren en soms te verhelpen. Binnen Kromwijk krijgen we veel cursussen aangereikt, dus je blijft continu op de hoogte van de nieuwste technieken. We hebben zelfs een heuse bedrijfsschool, met laadpalen, een meterkast en intercomsystemen, waar jonge monteurs het vak kunnen leren”

“Het is leuk, afwisselend werk met veel verschillende klanten en veel vrijheid”

Goed geregeld

“Binnen het team merken we nu wel dat de werkdruk hoog is, dus nieuwe collega’s zijn van harte welkom. Het is een hechte club en de lijnen zijn kort: als er vragen zijn kun je iedereen bellen en iedereen is bereid om elkaar te helpen. Bij de directeur kun je zo binnenlopen. Voor de rest is alles binnen Kromwijk Elektro goed geregeld. De bedrijfsuitjes bijvoorbeeld, zijn altijd erg leuk. Vorige week zijn we nog met z’n allen naar SnowWorld geweest voor de teambuilding. Supergezellig.”

Lekker bezig

“Het vak elektrotechniek is heel interessant. Je kunt binnen deze tak van sport alle kanten op, maar je moet niet te beroerd zijn om de handen uit de mouwen te steken. Als je lekker bezig wilt zijn dan is het echt een prima baan, met veel doorgroeimogelijkheden. Je hebt grofweg gezegd buiten en binnen en daartussen kun je altijd switchen. Ik ken genoeg jongens die als stagiaire zijn begonnen en nu projectleider zijn.”

Lees ook
deze verhalen:

Project afbeelding

“Het is zo fijn om hier weer terug te zijn”

Lees meer
Project afbeelding

“Je bent in dit vak ook nooit uitgeleerd: ik ontdek elke dag weer nieuwe dingen”

Lees meer