Ga terug

Bob – Projectleider service

“Het is zo fijn om hier weer terug te zijn”

Projectleider service Bob Govaars is blij om na een aantal jaar weer terug te zijn bij Kromwijk Elektro. Zijn functie is dynamisch en er wordt weleens paniekvoetbal gespeeld, maar door de goede sfeer komt het werk altijd voor elkaar.

Nauw aan het hart

“Als projectleider service ben ik verantwoordelijk voor de totale planning van de service en de lopende werken. Sinds 1 juni ben ik hier weer in dienst. Ik heb hier eerst twaalf jaar gewerkt, heb toen zeven jaar buiten de deur gekeken – en ben volwassen geworden, haha – en nu ben ik weer terug op mijn oude plek. Kromwijk heeft mij altijd nauw aan het hart gelegen. Vanaf mijn veertiende heb ik hier gewerkt en toen ik het bij mijn vorige werknemer niet meer naar mijn zin had en hier een mooie functie vrijkwam, heb ik gelijk gebeld. Tijdens het gesprek was het eigenlijk binnen drie minuten beklonken. Ik wist dat het nog steeds goed zat.”

Motivatie

“Het is zo fijn om hier weer terug te zijn. De mentaliteit is niet veranderd; het is nog steeds ouwe jongens krentenbrood. Jongens waar ik acht jaar geleden mee werkte zijn er nog steeds en zij hebben net als ik nog steeds dezelfde motivatie om er elke dag wat moois van te maken.” 

“Het is dus heel dynamisch en ik sta elke dag wel weer voor een andere verrassing”

Dynamiek

“Een dag werken is voor mij nooit van tevoren in te plannen. Het verandert per uur, soms wel per minuut. De telefoon staat roodgloeiend: dan is er ergens een lampje uit, staat er een fabriek stil, of is er een andere calamiteit. Wij moeten snel anticiperen en maken de keuze of we direct handelen, of toch een andere storing voorrang verlenen. Het is dus heel dynamisch en ik sta elke dag wel weer voor een andere verrassing. In dat opzicht hoop ik dat ik steeds wat beter in mijn rol groei en dat ik de afdeling over een tijdje goed voor elkaar heb, met een stuk vertrouwen en rust. Dat is een mooie stip aan de horizon.”

Humor

“De sfeer is hier heel goed. We hebben binnen een leuk en gezellig team en er wordt vreselijk veel gelachen, maar we schromen ook niet om elkaar ergens op aan te spreken. Bij ons op de serviceafdeling speel je heel vaak paniekvoetbal, dus de sfeer moet wel goed zijn om het werk gedaan te krijgen. Het is niet leuk om op vrijdagmiddag een collega voor een storing op pad te sturen, maar als je dat goed en met humor communiceert wordt het er al veel leuker op.”

Mooie uitjes

“De bedrijfsuitjes zijn hier hartstikke leuk. Dan komen de oude verhalen en grappen en grollen weer boven en is het gewoon lachen. Ik moet zeggen dat de jongere generatie wel wat voorzichtiger is; de oude garde is nog steeds even ondeugend. We hebben voor dit jaar en komend jaar nog mooie uitjes in het vooruitzicht: we gaan Sinterklaas, kerst én het dertigjarig jubileum nog vieren, dus ik verheug me er nu al op.”

Lees ook
deze verhalen:

Project afbeelding

“Het is zo fijn om hier weer terug te zijn”

Lees meer
Project afbeelding

“Je bent in dit vak ook nooit uitgeleerd: ik ontdek elke dag weer nieuwe dingen”

Lees meer